Välkommen till Tullkammaren Bidnerdonethat!

2020/12/20

Vi firar fjärde advent med att presentera en av våra nyinflyttade hyresgäster!

Vi vill samla människor som älskar utveckling som gör skillnad! Hos oss på Tullkammaren vill vi att olika typer av människor och bolag inom affär och marknad, varumärke och kommunikation ska kunna samverka och utvecklas. Vi vill med det hälsa Jan Bidner på Bidnerdonethat hjärtligt välkommen till oss. Ytterligare ett spännande tillskott till vårt härliga nätverk på Tullkammaren!

Vem är Jan?

Allmänt kreativ personlighet. Lekfull och nyfiken. Till yrket UX-strateg, Gamificationexpert och allt annat möjligt och omöjligt. Utbildad systemvetare med inriktning mot användbarhet och projektledning. Efter 16 år som UX-orienterad person i IT-branschen startade jag, för ganska precis ett år sedan, egna bolaget Bidnerdonethat. Med stor framgång. Håller på mycket med musik bl.a. i bandet Ulgebräk. 

Vad gör du?

Tackar som frågar! Just nu är det ganska mycket undervisning som uppfyller mina tankar och dagar! Jag utbildar blivande Experience Designers för Changemaker Educations. I år är allt online. Kul men utmattande att hålla igång 5 veckors online heltid!!! Herregud vad mycket planering, energi och kreativitet det går åt. Ska bli skönt med jullov. Men det är också vansinnigt roligt och belönande! Jag trivs med kloka-gubben-rollen. 

Det är också en hel del kundprojekt igång. Där hjälper jag mina kunder med resan från varför till vad. Insikt, strategi och koncept. Under hösten har jag jobbat bl.a. med Sollefteå kommun och Höga Kusten Inland, SLU, Länstyrelsen, Umeå universitet, Region Västerbotten och Sagogränd i allt ifrån intranätsprojekt till talande älgar och Svanslösa katter. Men för att konkretisera lite så handlar det ofta om digitala koncept i slutänden. 

Och ja, just det! Så har jag ju skrivit ett kapitel i en antologibok om digitalisering som kommer ut till våren. ”Mitt analoga jag i en digital värld”. Släpps i mars! Sånt går jag igång på. Analogier, digitalisering och våra irrationella beteenden! Att reflektera kring det är typ som julafton året om för mig.

Varför Tullkammaren?

Jag satt på Tullkammaren -96 senast.n Då arrangerade jag KulturNonStop och hade teatergrupper på Teatermagasinet. Så för mig är det alltså både nostalgi och en friskt fräsch och luftig känsla i lokalen. Och högt i tak i dubbel bemärkelse. Det är även centralt, älvsutsikt och bra kaffe.  Och inte att  förglömma: Det är my kind of people som sitter här (d.v.s. extremt trevliga människor som också passande nog verkar vara experter på optimala AW:s). Jag gillar ju vanligtvis att vara ”otrogen” och hoppa runt och nätverka, men det här känns som en relation som jag gärna skulle tänka mig att fördjupa.

Ditt bästa tips inför en digital julafton:

Eftersom jag precis släppt en julsingel med bandet Ulgebräk (finns på Spotify och andra ställen där man kan strömma digital musik) så är jag böjd att tipsa om den! Den verkar väldigt populär bland folket. Vi har siktat på vemod, krossade hjärtan mot en julbackdrop med lite 80-talsfeeling. Svensk pop med digitaltrummor och göta-kanal-synthar, lite Tom Petty-känsla på verser och kanske en släng av Adolfsson och Falk på refräng. Ja, jag vet! Det låter för bra för att vara sant! Men lyssna är mitt tips! 

Annars gillar jag ju Sam Smiths nya julsingel (The Lighthouse keeper) och Taylor Swifts båda corona-dubbelalbum (folklore och evermore). Och jag längtar efter min beställda odigitala kopia av nya McCartney III på röd vinyl(!). 

Men just ja! Digitalt sa du! Jag tipsar också gärna om Åhléns sociala sällskapsspel online Vissteniatt.se som jag tycker är ett riktigt fräscht exempel på social branding! Och förutom det går det ut på att spela sällskapsspel med släktingar och vänner trots att man är Coronaseparerade. Det ska vi spela med farsan på julVAKAN!

Länk till singeln Snön faller (men jag står kvar) https://open.spotify.com/track/4jKviok0kgyhXqVhVzghyA?si=q2phAKMYQzW96gYWRF7OCQ)

Läs mer om Bidnerdonethat på www.bidnerdonethat.se

👉🏽 Nyfiken på att bli en del av Tullkammaren? Läs mer här. 👈🏽