Så möter vi målgruppen under och efter pandemin

2021/04/14

Nyligen kammade Heja och Umeå universitets mässkoncept hem ett Silverhjul i kategorin Årets Expo på galan Gyllene Hjulet. Oddos praktikant Magdalena Taheri har träffat Hejas strateg och delägare Ann Jakobsson i ett samtal om hur företag kan möta sin målgrupp under och efter pandemin och vad som krävs för att sticka ut på en mässa

Varför tror du att ert mässkoncept kammade hem ett Silverhjul?
Vi skapade ett möte som verkligen spelar roll. Det är en viktig insats för Umeå universitet, men även för de gymnasieelever som vi träffade på mässorna. Efter vårt möte blev man mer intresserad av att välja just Umeå universitet, men vi kunde dessutom påverka deras pepp på att överhuvud taget plugga vidare efter gymnasiet.

Vad var höjdpunkten med projektet?
Många av mina kollegor går igång på att förverkliga ideer. Att ta uppdraget från ax till limpa. Från den strategiska insikten, till ide, design och produktion och avslutningsvis genomförande. Det är en mäktig resa och kräver ett fint teamwork från alla inblandade, inte minst kunden! Personligen myser jag som mest när vi kan följa upp våra satta mål och säkerställa effekten av vår insats, exempelvis via mätningar och undersökningar. När vi vet att vi fått rätt effekt och att vi använt resurserna på ett effektivt sätt. Det är gåshud!

Vad är det som andas Heja med projektet?
Det är ett bra exempel på det vi kallar för en otomteblossig upplevelse. Vi vill att lösningen ska nå uppsatta mål och spraka över längre tid.

Hur kommer ni jobba framåt med tanke på den stora framgången ni haft med Silverhjulet?
Mässor kan såklart inte genomföras på samma sätt som vi brukar, men behovet att mötas har inte minskat. Snarare tvärt om! Vi hjälper just nu företag med att utveckla och optimera sina möten med sin målgrupp, ofta med digitala verktyg eller så kallade hybridevent. Många har också börjat förbereda sig, när det väl vänder vill de checka in med ett nytt eller optimerat mässkoncept. Man vill vara redo helt enkelt!

Mer om caset här: https://heja.se/umea-universitet/ 

Vill du veta mer om vad Heja kan erbjuda kopplat till fysiska möten, kontakta ann@heja.se