Oddo investerar i Contentfabriken

2021/04/9

För att säkerställa kompetens och kvalitet i Oddos nätverk av specialister investerar vi i människor med smarta affärsidéer som tillsammans med oss har potential att utveckla företag och organisationer. Oddo Invest, som är vårt affärsområde för investeringar, går in med kompetens och kapital i tidiga skeden och finns med som en långsiktig utvecklingspartner och coach längs vägen.

Det är med glädje vi nu kan presentera vår senaste investering i Oddo Invest: Contentfabriken med grundaren och journalisten Elin Olsson i spetsen. Contentfabriken blir en viktig pusselbit i vårt nätverk av specialister.

– Contentfabriken är en partner som förenklar ett företags innehållsvardag. Vi är snabbfotade och okrångliga och kan stötta upp med innehåll så att tid kan frigöras för både ledning och kommunikationsavdelning, säger Elin Olsson

Contentfabriken ägs av Elin tillsammans med Oddo Invest där Elin är huvudägare och Oddo Invest är stolta delägare. Elin är vetenskapsjournalist i grunden och har jobbat inom tidnings- och byråvärlden i många år. Bland annat var hon med och drog igång Affärsliv24 på Västerbottens-Kuriren år 2015, som växte till att bli Sveriges mest lästa lokala näringslivssajt. De senaste åren har hon jobbat som kommunikationsansvarig på Umeå Biotech Incubator. 

– Vi har länge velat driva en contentbyrå, vi vet att det erbjudandet är efterfrågat och det passar väldigt bra in i vår grupp av specialister från affär till kommunikation. Redan nu har företaget fått en flygande start, säger Sofia Westerlund, Oddo Invest. 

– Med uppstarten av Contentfabriken tar vi ytterligare ett steg i att ställa om och att utmana den traditionella byråbranschen. Vi ser en kraftig ökning av on demand-team från våra kunder, där detta erbjudande kommer passa in utmärkt, säger Mattias Önell, Oddo Invest.  

För mer information om Contentfabriken kontakta:

Elin Olsson, Contentfabriken 
070-612 55 61 
elin.olsson@contentfabriken.nu