Nu skrotar vi chefen och satsar allt på laget

2020/11/10

Vi drivs av utveckling som gör skillnad. Vi gör det genom kloka konsulter från affärsutveckling till kommunikation, investeringar i goda idéer och smarta mötesplatser där vi kan kroka arm (Tullkammaren till exempel). För att lyckas måste en sak stå i centrum, oavsett vad vi gör. Den saken är kundvärde. Rådande pandemi har gjort detta faktum ännu mer aktuellt och nu bygger vi om sättet vi jobbar i vår organisation för att tillsammans kunna fokusera ännu mer på kundvärde och våra medarbetares utvecklings- och samarbetskraft.

För vissa är det här ingen stor grej men för vissa kanske det väcker lite frågor. Bra, säger vi – allt som utvecklar och tar oss framåt är rätt även om det inte alltid är lätt. Varför gör vi det här då?

Jo, vi tror på lagarbete där alla i vår organisation är med och leder, inspirerar, löser problem, hjälper andra, stöttar, lyssnar och lär – på sitt sätt utifrån sin expertis. Små små steg för att hitta rätt och skapa utveckling som gör skillnad. Nu organiserar vi oss för att helt och fullt utgå ifrån kunderna och deras utmaningar. Något vi tror gör det både roligare och bättre.  

För oss innebär det exempelvis att:

  1. Vi skrotar chefen (och VD-rollen). Det gör vi dels för att vi tror på att laget är bäst när alla i det får ta ansvar och dels för att kundvärdet blir centralt då medarbetarna i teamen själva kan agera för att effektivt nå mål. Med det sagt så skrotas inte Sofia som haft vd-rollen – hon är kvar som vanligt tillsammans med alla andra 😉
  2. Vi arbetar i organiserade team bestående av just de människor som ska lösa just den specifika uppgiften. Det kan vara oss själva, andra konsulter eller andra företag. Det är teamet med specifika experter som ska lösa en uppgift som är det viktiga och fokus är utveckling och kundvärde.  
  3. Vi arbetar strukturerat med tydliga mål men samtidigt med enkla superflexibla planer och tentaklerna ute. Genomförbarhet är det som präglar våra planer och vårt angreppssätt.     
  4. Vi låter eget lärande ta plats i vår organisation ännu mer och vi prioriterar att verkligen lyssna på varandra och på vår omvärld. Det är alltid lättare sagt än gjort. Nu försöker vi gå hela vägen.
  5. Vi är transparenta med vad som sker i bolaget och alla medarbetare känner till vår ekonomi.
  6. Vi jobbar mot mindre löneskillnader och nya lönemodeller där medarbetaren själv kan påverka utifrån vad som är viktigt för just dem

Vi är bara i början av denna resa. Vi har extremt mycket att lära och testa och vi ska göra det med ödmjukhet och lyhördhet, som med allt annat vi tar oss an. Men vi är positiva och väldigt nyfikna på var vi hamnar och vilken kraft vi skapar. Ställ gärna frågor och kom gärna med synpunkter, tankar och råd. Vi lyssnar och dörren till Tullkammaren är alltid öppen.

ps. Snart blir vi fler hos oss i Oddo! Håll utkik!