Möt Oddos praktikanter i en intervju om att våga utmana spelreglerna

2021/04/7

Oddos syfte är att bidra till utveckling som gör skillnad och ett led i det är att årligen välkomna studenter till praktik hos oss. Vi söker efter studenter med relevant utbildning som både vill utveckla och utvecklas. I år välkomnar Oddo två studenter från Umeå universitet, Magdalena Taheri som läser Medie- och kommunikationsvetenskap samt Julia Östman som läser Service Management vid Handelshögskolan.

Varför valde ni att lägga er tio veckor långa praktik hos just Oddo?

-Jag valde att lägga min praktikperiod hos Oddo då jag sympatiserar med deras progressiva anda samt att de väljer att utmana spelreglerna för sin bransch och hitta en ny position på marknaden. Jag är intresserad av kundvärde, entreprenörskap, affärsmodeller och organisationsstrategi och jag känner att jag under dessa veckor kan få nya perspektiv på alla dessa delar, säger Julia.  

-Jag tycker att Oddos metod för att skapa utveckling hos företag är intressant, att säkerställa den röda tråden från affärsidé ända ut till kommunikation. Dessutom är jag väldigt intresserad av att lära mig mer om att skräddarsy team med olika experter som driver utveckling tillsammans, säger Magdalena.

Vad tar ni med er från er utbildning som ni vill testa på i Oddo?

– Min utbildning har gett mig kritiskt tänkande och en analytisk förmåga som jag ser fram emot att få testa skarpt under denna period. Att lyssna och förstå sin omvärld samt gå på djupet med fakta, data och underlag för att sedan kunna skapa en strategi, säger Magdalena.

– Det jag tar med mig från min utbildning in i Oddo är fokus på kunden/användaren, att allt utgår ifrån dem. De har huvudrollen och allt vi gör handlar om att förstå dem och deras behov samt lösa deras problem. Kundvärdet är centralt och det ser jag fram emot att jobba med på olika sätt.  

Vad tror ni kommer att vara viktigt för företag och organisationer i framtiden?

– Hållbarhet är extremt viktigt och avgörande. Vi som tillhör min generation är medvetna och vi kommer att kunna påverka hur vi jobbar med just hållbarhet i alla led oavsett företag. Här är jag också mycket stolt över Handelshögskolan i Umeå som faktiskt går i bräschen för just hållbarhet, avslutar Julia.

– I en snabbrörlig värld blir det allt viktigare att ha rätt verktyg och kunskap för att hålla koll på sin omvärld och hitta nya vägar att göra sig hörd. Jag tror också att vi kommer att se fler som vågar utmana traditionella strukturer och våga arbeta på annorlunda sätt, menar Magdalena.

För mer information om Odds metod för utveckling, hör av dig till oss